fbpx
Yleinen

Työnantaja – tiesitkö?

Kirjoittaja 12.4.2017 tammikuu 14th, 2019 Ei kommentteja
 • Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat yksi yleisimmistä työperäisistä vaivoista. Ne vaikuttavat koko Euroopassa miljooniin työntekijöihin ja maksavat työnantajille miljardeja euroja. Tuki- ja liikuntaelinsairauksiin puuttuminen auttaa sekä parantamaan työntekijöiden elämää, että on järkevää liiketoiminnan kannalta. Tuki- ja liikuntaelinsairauksien kaksi pääryhmää ovat selkäkivut/-vammat ja työperäiset yläraajojen toimintahäiriöt (tunnetaan yleisesti ”toistuvina rasitusvammoina”).
  (Euroopan työterveys ja työturvallisuusvirasto)
 • Suomessa lyhyistä sairaspoissaoloista ja sairaana työskentelystä aiheutuva ’menetetty työpanos’ kustantaa työnantajalle arviolta keskimäärin yli 3000 euroa vuodessa yhtä palkansaajaa kohden. Tämän lisäksi kustannuksia aiheutuu myös työkyvyttömyydestä sekä terveydenhuoltokustannuksista.
  (Sosiaali- ja Terveysministeriön laskelma)
 • Suurtyönantajalla työkyvyttömyysmaksun suuruuteen vaikuttavat sen työntekijöille myönnetyt uudet pysyvät työkyvyttömyyseläkkeet, yrityksen ikärakenne ja palkkasumma vuosittain määritettävän maksuluokan kautta. Yritys voi vaikuttaa omiin maksuihinsa ennaltaehkäisevällä työkyvyttömyysriskin hallinnalla.
  (Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Elo)
 • Tutkimusten mukaan myönteinen ilmapiiri selittää jopa 20–30 prosenttia yritysten liikevaihdosta. Yritysjohtoa on alkanut entistä enemmän kiinnostaa organisaatioiden tunneilmaston johtaminen. Positiivisen tunneilmaston yrityksessä työntekijät viihtyvät ja ovat motivoituneita.
  (Ekonomi/Tunneakatemia)
 • Työterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa (66 %) työssä käyvistä kokee, että heillä on viimeisen kuukauden aikana ollut pitkäaikaisesti tai toistuvasti tuki- ja liikuntaelinoireita, yleisimmin naisilla (73 %).
  (Työterveyslaitos)
 • Valtaosa suomalaisista työntekijöistä (57 %) kokee, ettei heidän työpaikallaan edistetä lainkaan tai edistetään melko huonosti suunnitelmallista työssä jaksamista ja työhyvinvointia.
  (STTK ry)

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Edistä organisaatiosi työhyvinvointia ja lue lisää hierontatuolien hyödyistä täällä.