Siirry pääsisältöön

Terve liikuntaelimistö on hyvän työkyvyn edellytys

Liikuntaelimiä rasittavat erilaiset työasennot, -liikkeet, voimankäyttö sekä työtavat. Kuormituksen tulee olla sopiva, tai se saattaa haitata työntekijän terveyttä. Tavallisimpia työn fyysisiä kuormitustekijöitä ovat mm. ruumiillisesti raskas työ, painavien taakkojen käsittely, staattiset tai hankalat työasennot, jatkuva istuminen, käsien voiman käyttö ja toistotyö. 

Työnantajan pitää työhyvinvoinnin edistämiseksi mm. laatia työkyvyn ylläpitämiseksi ohjelma, jossa otetaan huomioon työolojen kehittämistarpeet ja työympäristöön liittyvät tekijät. Työterveyslaitos on selvittänyt, paljonko yritykset panostavat vuosittain työntekijöidensä sellaiseen hyvinvointiin, jolla on merkitystä talouden kannalta. Keskimäärin yritykseltä menee tähän vajaa 1000 euroa vuodessa. Toimialojen välillä haarukka vaihtelee 400 eurosta 1300 euroon. 

Miten merkittävä asia sairauspoissaolot sitten ovat yrityksen talouden kannalta? Miksi työnantajan kannattaa todella välittää työntekijöidensä hyvinvoinnista?

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan yksi poissaolopäivä maksaa yritykselle keskimäärin 300-350 euroa. Ja työkyvyn menetyksestä johtuviin ennenaikaisiin eläkkeisiin kuluu vuosittain yli 20 miljardia euroa. Liikuntaelimistön vaivat ovat kaikkein tavallisimpia työhön liittyviä terveysongelmia Suomessa ja muissa maissa. Tuki- ja liikuntaelinten vaivat ovat myös useimmiten syynä sairauspoissaoloihin. Ne aiheuttavat myös paljon pysyvää työkyvyttömyyttä etenkin ikääntyneissä työntekijäryhmissä. Liikuntaelimistön kunnosta kannattaa huolehtia. Satojen lihastemme ja niveltemme kunto edellyttää liikettä ja kuormitusta. Jokainen voi edistää liikuntaelimistönsä hyvinvointia mm. harrastamalla liikuntaa, välttämällä tupakointia ja ylipainoa sekä nukkumalla riittävästi.

Mikä on yhden poissaolon hinta teidän  yrityksessänne? Mitä työhyvinvointia edistäviä toimenpiteitä teidän yrityksessänne tehdään?

Tutkimusten mukaan työelämässä pätevät samat säännöt kuin muussakin elämässä; ihmisen hyvinvointia ja yhteistyöhalukkuutta edistää paljolti se, että työntekijä tuntee, että hän ja hänen työnsä ovat tärkeitä ja että hänestä välitetään. Poissaoloja pystytään vähentämään työkykyä edistämällä. Tyky-investointien seurannasta ilmenee, että sairaspäivät voivat työkykyä ylläpitävän toiminnan ansiosta vähetä niin paljon, että hankintoihin menneet eurot voivat tulla 10- ja jopa 20-kertaisesti takaisin.

WorkRelax on työviihtyvyyden ja työkyvyn ylläpidon parantamiseen keskittyvä kotimainen yritys. Myymme ja vuokraamme terveyttä ja hyvinvointia edistäviä laitteita yrityksille sekä kotitalouksille. Päätuotteemme ovat uudenlaiset, laadukkaat 3D-hierontatuolit, jotka parantavat verenkiertoa, lievittävät lihaskipuja, laskevat stressitasoja ja tuovat luksusta arkeen. Tarjoamme myös kuljetus-, asennus- ja huoltopalvelut asiakkaillemme. Tuotteemme ovat nähtävissä ja kokeiltavissa toimistollamme Innovation House Finlandissa Kalliossa,  Espoon Otaniemessä tai varastollamme Tammisaaressa. Sovi maksuton kokeiluaika!

Lähteet: THL, EK

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.