Siirry pääsisältöön

Kevein jaloin uuteen vuoteen

Tiesitkö, että jalkapohjissa on enemmän hikirauhasia ja hermopäätteitä, kuin missään muualla kehossasi? Monet näistä hermopäätteistä onkin yhteydessä elimiisi, ja mm. vyöhyketerapiassa sanotaankin, että jalkapohjat ovat koko ihmiskehon elimistön kartta. Jalkojen hieromisella on paljon muitakin vaikutuksia sen lisäksi, että se tuntuu erittäin mukavalta. Rentoutumisen ohella jalkahieronta voi vaikuttaa terveyteen, verenkiertoon ja ihon kuntoon. Vyöhyketerapeuttien mukaan jalkapohjien hieronnalla voi hoitaa monenlaista vaivaa ja myöskin ylläpitää elintesi toimivuutta. 

Paras aika jalkapohjien ja jalkojen hieronnalle on juuri ennen nukkumaanmenoa. WorkRelaxin jalkahierontalaitteen pyörivät rullat jalkapohjissa ja ilmatyynyt jalkaterän  ympärillä hierovat kokonaisvaltaisesti. Kolme eri voimakkuustasoa ja infrapunalämpö tuovat vaihtelua hierontaan. Keskellä jalkapohjaa kulkee koko kehon jännitysnauha. Viiva alkaa keskivarpaasta ja kulkee kantapäähän: jännitysnauhan hierominen laukaisee tehokkaasti kehon jumeja. Jalkapohjien, päkiöiden, kantapäiden sekä varpaiden hierominen vaikuttaa koko vartalon hyvinvointiin ja rentouttaa jopa hartioiden kireyttä. Varpaiden alueella sijaitsevat ns. hartiapisteet, Varpaiden hieronnalla voi rentouttaa näitä jumissa olevia hartiapisteitä. 

Keho on kokonaisuus

Kehosi on kokonaisuus, jonka eri osat vaikuttavat toinen toisiinsa. Jalkapohjien hieronnalla voi saada helpotusta myös kiristäviin takareisiin ja alaselkään. Jalkapohjassa on kalvorakenteita eli plantaarifaskia ja sitä hieromalla voi saada kehon takaosaan lisää tilaa.  Jalkapohjan kalvo jatkuu kantapään yli akillesjänteenä, ja kun kalvorakenteet ovat kireät: se vaikuttaa sekä jalkaterän toimintaan että akillesjänteen kautta pohkeen kireyteen ja niin edelleen. 

Jalkaterä on monimutkainen kokonaisuus. Se on sekä iskunvaimennin että jousimainen ponnahdusalusta liikkeelle lähtiessä. Siksi jalkaterässä olisi hyvä olla riittävästi sekä liikkuvuutta että voimaa. Jalkapohjien hieronta voi parantaa myös asentotuntoa eli asentoaistia. Jalkaterä ja nilkka ovat ihmisen liikkumisen perusta. Jalkaterän rakennemuutokset ja kireät lihakset vaikuttavat selkä- ja polvikipuihin aiheuttaen kiputiloja. Jalkapohjien hieronta unohtuu meiltä niin kovin usein ja silti se on juuri se osa vartalostamme, jonka hieronnasta hyötyy koko elimistömme. 

Löydät erilaiset hierontaan suunnitellut pientuotteet verkkokaupastamme: myös jalkahierontalaitteen!

 

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.