Siirry pääsisältöön

Hierontavasara kehonhuollon avuksi

Lihasvasara, hierontavasara, lihashierontavasara, hierontapistooli, lihashuoltovasara: rakkalla lapsella on monta nimeä?
Hierontavasara on pyssyltä näyttävä laite, joka hieroo eri nopeuksilla ja johon on saatavilla erilaisia hierontapäitä eri tarkoitukseen. Lihasvasaralla voi käsitellä eri lihaksia, lievittää lihaskipua ja saada kiropraktista apua omassa kodissaan ja mikä parasta, laitteen käyttämiseen ei tarvita muita ihmisiä. 

Lihasten hieronta on sekä ennaltaehkäisevää, että palauttavaa ja hoitavaa. Sen sijaan, että hoidetaan vain kipeytyneitä tai jäykkiä lihaksia, hierontavasaralla kannattaa tehdä myös ns. ennaltaehkäisevää ja rentouttavaa hierontaa. Sen lisäksi, että hierontavasaralla voi ennaltaehkäistä erilaisia vaivoja, toimii hieronta myöskin stressin laukaisijana ja ehkäisevänä toimenpiteenä. Hierontavasaralla voi hieroa kevyellä otteella koko vartalon ja kun varaa kunnolla aikaa ja levollisen tilan hieronnalle: pystyy kontrolloimaan stressiä ja sen aiheuttamaa kireyttä.  

WorkRelaxin hierontavasaralla on kuusi eri nopeutta: smart, training, relax, relief, spa ja fitness. Eri nopeuksilla ja viidellä eri vaihdettavalla päällä saat kohdistettua hierontaa kipeälle tai kireälle alueelle. Hierontavasaralla saat hierottua mm. hartia-alueen lihaksia, niskaa, pakaralihaksia, pohkeita, reisiä, nilkkoja, käsivarren lihaksia ja rintalihaksia. Hierontavasaraa kannattaa kokeilla myöskin kämmenlihasten hierontaan sekä triggerpisteiden käsittelyyn.

Trigger- eli kipupisteet ja niiden käsittely

Yksinkertaistettuna triggerpisteet tarkoittavat kivuliaita, jumissa olevia kohtia lihaksissa. Triggerpisteet ovat löydettävissä helpoiten lihasta poikittain tunnusteltaessa. Triggerpiste tuntuu pienenä “muhkurana” tai epätasaisuutena lihaksessa. Triggerpiste on solmuke lihassäikeessä, jossa useat lihassyyt ovat pysyvästi supistuneet. Yleensä triggerpiste on noin herneen kokoinen, mutta se voi myös olla yhtä pieni kuin nuppineulan pää. Triggerpiste pitää lihasta jatkuvasti jännittyneenä. Useimmilla ihmisillä on kymmenittäin triggerpisteitä eikä niitä yleensä huomaa jokapäiväisessä elämässä.

Trigger- eli kipupisteet voivat aiheuttaa kipusäteilyä. Esimerkiksi hartian ja niskan triggerpisteet voivat säteillä kipua päähän. Jokaisella triggerpisteellä on oma kipuheijastealueensa ja heijastusalue voi olla kaukanakin itse pisteestä. Heijastuksen mekanismia ei tunneta, teorioita on kivun heijastumisesta monimutkaisia ihohermotusreittejä sekä lihaskalvoja pitkin.Vasarakäsittelyn on havaittu auttavan triggerpisteiden lisäksi jopa plantaarifaskiitin, eli kantapääkivun hoitoon. 

Tyylikäs ja tehokas lihashierontalaite tarjoaa nopeasti helpotusta niin kuntoilijan, kuin aktiiviliikkujankin väsyneille ja jäykille lihaksille. Lihashuoltovasara toimii sekä alkulämmittelyssä että palauttavana hoitona urheilusuorituksen jälkeen. 

Kenelle tällainen laite sitten sopii? Lyhyesti vastaus kuuluu: kaikille. Lihashuoltovasara on myös ammattilaisten käyttämä laite, koska se on todistetusti tehokas, turvallinen ja helppokäyttöinen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.